dijous, 21 de juny del 2007

Una guia pràctica de internet.

Mark Frauenfelder el fundador d'un dels blocs més populars de la xarxa, Boing Boing és un reconegut expert en internet i també forma part de la revista de tacnologia Make.
Frauenfelder, publicarà proximamet 'Rule the web', una guia per a aprofitar al màxim les virtualitats d'internet, i servint-se'n d'una manera més fàcil i pràctica. Per acompanyar la guia l'autor ha obert un bloc en què explica alguns dels trucs.
Frauenfelder preconitza, per exemple, la versatilitat dels teclats d'ordinador, que permeten moltes operacions que estalvien l'ús del ratolí. Per això explica al bloc algunes de les possibilitats del teclat, tal vegada desconegudes de força usuaris: ctrl-L (poma-L en Mac) per a anar directament a la barra d'adreçes del Firefox; ctrl-K (poma-K en Mac) per a anar a la barra de cerca del cantó dret del navegador; i tota una llista de possibilitats més, via teclat, per a aquest navegador.

Una altra recomanació interessant és de fer servir una adreça d'email temporal per impedir que els 'spammers' aconsegueixin la de veritat i la bombardegin amb missatges publicitaris. Segons que explica, certes pàgines sense escrúpols venen les adreces de correu electrònic a companyies dedicades a emetre spam. De les webs en què es poden aconseguir adreces de correu electrònic d'un sol ús, ho comneten Spamgourmet.com i Dodgeit.com.