dijous, 21 de juny del 2007

Nous museus: museus per ordinadors.

Actualment no solament s’exposa als museus i sales d’exposicions fotografía .La postmodernitat a sorprès diluint fronteres i l’art s’ha deixat envair per la ciència, la tecnologia i per la indústria.
En Gijón, s’ha creat LABoral que és un centre dedicat a les formes artístiques més resistents com és el videoart, disseny gràfic, videojocs,imatge electrònica i virtual. També traspassa fronteres ja que no és solament un lloc d’exhibició i difusió d’obres artístiques sinó que crea, investiga i forma artistes.
Els tallers i les ferramentes d’investigació de LABoral estan relacionats amb el camp de la robòtica i la comunicació inalàmbrica.

La primera etapa de LABoral està marcada per quatre exposicions: Feedback , dedicada a les noves creacions artístiques vinculades a la tecnologia;Gameworld, centrada en el videojocs , per una part les obres influïdes per videojocs i per una altra part videojocs notables pel seu disseny innovador; Extensions i anellatges, ubica en catorze punts de la geografia asturiana en busca del diàleg amb altres artistes del principat i Ciberespais que recull deu obres virtuals.