dilluns, 4 de juny del 2007

Tecnologia i contaminació.

Es fàcil reduir la contaminació dels vehicles i les plantes generadores d’energia. El que s’ha de fer es generalitzar immediatament l’ús de les tecnologies existents per a fabricar cotxes més nets i generadors d’energia elèctrica renovable com per exemple la eòlica, la solar i la geotèrmica.
Actualment l’ús d’estes energies no està generalitzat ja que no existeix la voluntat política i empresarial de generalitzar-les. Moltes companyies en la industria automotriu i energètic pressionen al Congrés i a la Casa Blanca per a detindre o retraçar noves lleis o reglaments i per a deixar de fer complir els reglaments existents , que produiran aquests canvis. Des del requisit dels convertidors catalítics , fins la millora del rendiment del combustible amb major kilometratge per litre, les companyies automotrius han rebutjat fins a les mesures mes lleus de protecció de la salut pública i el medi ambient. Per aconseguir avanços tots els pobles han de lluitar.
Els Estats Units son el principal país causant de l’escalfament global de planeta. Encara que els Estats Units sols representen el 4% de la població mundial. Aquests emeten el 25% de la contaminació per emissions de CO2 degut a la combustió de combustibles fòssils, superant en major grau a les emissions de qualsevol país. De fet, els Estats Units emeteixen més CO2 que la Xina, l’Índia i Japó junts.