dimarts, 1 de maig del 2007

Software lliure i educació

Per començar, cal dir que el software lliure permet utilitzar el programa per allò que vulgam fer tant per a treballar en ell o per a estudiar-lo i millorar-lo per a què aquest tinga un funcionament més fàcil, etc. i després també es poden publicar els canvis.
Stallman és un programador i una figura rellevant del moviment del software lliure, ell pensa que les escoles han de treballar en este software. Les raons d’ell són les 4 següents:
1.Economitzar diners ja que els software lliure és pot copiar i els diners que no s’utilitzen comprant més software privat s’utilitzen comprant més ordenadors.
2.Formar adults acostumbrats a l’ús del software lliure ja que si el gasten de menuts el continuaran utilitzant en el futur.
3.Permet als alumnes observar com estan formats els programes i aprendre a millorar-los o crear-ne de nous.
4.Formar ciudatans capaços de compartir, ser solidaris i cooperar.

Des del meu punt de vista estic completament d’acord en Stallman ja que si volem que els futurs ciutadans utilitzen el software lliure l’hem de treballar des de l’escola. Com a deducadors tenim l’obligació de fer ciutadans autònoms, solidaris, cooperatius,...¿Penseu que és bona idea introduir el software lliure a l'escola?